С огромно усилие Сашо Кадиев започна днешното издание на предаването „Преди обед“ по bTV. Артистът очевидно беше съкрушен от новината за смъртта на големия актьор Стефан Данаилов.
 

„Светла му памет на учителя“, каза Кадиев с огромна тъга.
 
„Той беше мой учител в академията. Благодарение на него станах актьор. Както и много други колеги, много добри актьори.
 


Той беше пример за един много голям професионалист, за една много голяма личност, която винаги е присъствала някак скромно на фона на това, което беше. Той беше най-обичаният, най-очарователният български актьор.
 
Беше един от най-добрите хора, които аз познавах“, сподели Кадиев.
 
Той сподели, че бил свидетел на някои истории и е чувал много легенди за огромната щедрост на Ламбо.
 
Кадиев разказа как в ресторанта Данаилов поръчвал „менюто по три пъти“, за да стигне за всички, когато били на снимки на филм. Освен това Мастъра купувал на студенти от провинцията, които нямали финансови възможности, дрехи и обувки, „за да се чувства по-нормално“.
 


Водещият сподели още, че вярва в отвъдното и преражданията и смята, че учителят му не би искал смъртта му да бъде посрещната твърде драматично. „В момента Ламбо е някъде наоколо и не иска никой да го съжалява“.
 
Точно около часа на смъртта на Данаилов снощи Кадиев, заедно с Аня Пенчева и още няколко артисти се прибирали с кола от представление. „Точно  към 12.15 ч. усетих някакъв порив вътрешен и започнахме да си говорим с Аня Пенчева за Стефан Данаилов“, разказа още Кадиев.
 
Въпреки опита си бъде сдържан в ефир, Кадиев не издържа и избухна в сълзи. Това стана докато разказваше как, когато бил във втори курс в НАТФИЗ, преследвал Мастъра по коридорите на Народния театър с въпроса „Мастър, ще стана ли актьор“. „Ще станеш, моето момче“, уверил го Данаилов.
 
На това място Кадиев не можа да довърши и се разплака. Наложи се колежката му Деси Стоянова да го утешава. „Е, станах…“, завърши водещият, бършейки сълзите си.