Октомврийското лято продължава и тази седмица със суша и високи дневни температури.

До обяд днес в Източна България ще се стелят мъгли.

Следобедът ще е топъл в цялата страна с температури между 22 и 27 градуса. Най-топло – в централните райони на Дунавската равнина, Пловдивско и Югозападна България.В планините – приятно слънчево време.

Вятърът – със скорости до 20-30 километра в час.

Термометрите по върховете ще показват около 12 градуса, в ниското – до 20.

По Черноморието – мъглива сутрин и слънчев следобед с температури около 21-22 градуса.Цялата работна седмица ще е слънчева с температури около и над 25 градуса, уточнява Нова телевизия.

Захлаждане с 1-2 градуса ще настъпи през почивните дни, а по-драстично падане на температурите очакваме в последните дни на октомври, когато през деня термометрите ще показват около и под 15 градуса.Както се очакваше, заради мъглите и липсата на вятър, атмосферното замърсяване тази сутрин е осезаемо в 7 града на страната.

Във Видин, Русе, Варна, Плевен, Велико Търново, София и Пловдив показателите за концентрация на фини прахови частици и е над допустимите нива. Прогнозата е за тихо време тази седмица, с което замърсяването ще се задържи в този диапазон.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната