Дългогодишният приближен до Васил Божков адвокат Явор Хайтов е играл главната роля в организирания от Мая Манолова протест на 23 май срещу премиера Бойко Борисов и неговото правителство. Това разкриха пред БЛИЦ два независими източника.
След бягството си в Дубай, Божков се е доверил почти изцяло на приятеля си Хайтов в опитите си да се върне в България, което минава през предсрочни избори и нов кабинет.

Ракетата-носител на Божков се казва Мая Манолова. Не случайно преди няколко дни хазартният бос пусна СМС, в който твърди, че не я е подпомагал за изборите в София. Истината, обаче е много по-различна. Тайната цел на обвинения в 18 престъпления е да направи всичко възможно, за да превърне Манолова в свой основен политически коз на реабилитацията си. Което би било възможно, ако не през кметския, то през премиерския пост.
 

Подозира се, че Хайтов (на снимката), който натрупа немалък опит в политиката като зам.-вътрешен министър и народен представител е топлата връзка по оста Манолова - Божков и е помогнал не само логистично за протеста със столчетата (на снимките) пред сградата на Министерския съвет. Хайтов е получил още по-сериозни функции в структурата на Божков, тъй като неговия консилиери Георги Попов изчезна от страната заедно с него.Хайтов не само повече от 20 години адвокатства на Божков, но е и негов личен съветник по юридическите въпроси. Негов основен помощник в делата на Божков е и друг адвокат Славчо Марков, който се познава с Божков още от времето в което ръководеше различни отдели в бившата служба ЦСБОП (днешна ГДБОП).

Дейността на Марков бе разобличена от дългогодишния съдружник на Божков в хазартния бизнес - Цветомир Найденов.

Явор Хайтов стои в лявата част на Божков по време на излизането му от полицейски разпит. Плътно вдясно е адвокат Славчо Марков, бивш ръководител на отдели в бившата ЦСБОП

Третата сюжетна линия в сценария на Божков за разклащане на държавното управление е певицата ЛиЛана, която бе закопчана от Спецпрокуратурата по обвинение в злоупотреба с европроекти.

Спестените от данъци 700 милиона лева със сигурност са мощно средство за прокарване на задкулисни интереси не само във видимата част на политическия небосклон, но и в кулоарите на властта. 

Затова е добре прокуратурата да направи задълбочена проверка на имотното състояние на плетеницата от лица, с които се е обградил Божков през годините на криминалния Преход, в които от чейчаджия се превърна в милиардер. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!