Мистериозен сериен убиец на бездомни котки в бургаския комплекс Славейков принуди зоолюбители да потърсят помощ от полицията. От две седмици неизвестен убива четириногите в комплекса и оставя труповете им в крайблоковите градинки, предаде БГНЕС.

Само за две седмици намерените тела на убити котки надхвърля 25. Жители на комплекса разказват че животните са дружелюбни и обгрижвани. Това било и причина да доближат нощният екзекутор.


Телата им пък били оставяни с послание за тези, които се грижат за бездомните животни.

Мен ме притесни този последния труп, който намерих, защото беше очевидно, че е човешка намеса.

Беше убито животното, беше завързано на лапичката му с панделка сладкиш с формата на сърце и отгоре ние го преведохме на баварски диалект пишеше „забава на поляната”.

Котето беше на поляната, разказа Петя, жител на комплекс „Славейков”.

Тук минават деца, майки с мънички деца, всичко това го виждат. Пример за насилие. Жестоко е, жестоко. И много животинчета така, каза друг жител на квартала – Георги.

Няколко от телата на животните са изпратени за анализ, за да се установи причината за смъртта им.

Все още продължават процесуално-следствените действия по установяване самоличността на извършителите на действията по отнемане живота на въпросните котки, като се опитва да се установи и средството с което всъщност те се тровят.

Твърде вероятно е да се касае за отрова за плъхове, съобщи Цветелина Рандева – говорител на ОД на МВР Бургас.

По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Жители на комплекса обаче обмислят монтиране на видеокамери и дори нощен патрул, за да установят нощния изверг.