Българка в Германия, която е била с коронавирус, описва във Фейсбук симптоматиката, която тя е усещала. 

Галина Луканова е студентка в Берлин и живее там заедно с приятеля си. Първо се разболява тя, ден по-късно и той. Симптомите при двамата са били различни.

"В началото усетих болка в гърлото, която отмина. Бях притеснена, но реших, че за момента няма причини да се страхувам, че имам коронавирус. След пет дни болката се повтори и започна почти непрестанна кашлица. 

Чувствах и много силна умора. Като станех от леглото, ми се виеше свят. Имах и силни болки в областта на гърдите и сърцето", разказва Галина. 

При приятеля й болестта протичала по-леко - с лека кашлица и умора. Нито един от двамата не е вдигал висока температура. 

"Първото, което направихме, е да уведомим здравните власти. Оттам ни консултираха по телефона, казаха да пием парацетамол, имуностимуланти, а също витамин С и цинк в по-високи дози. Обясниха, че на този етап няма смисъл от преглед и казаха, че можем да повикаме линейка, ако се почувстваме много зле, за да ни вкарат в болница", разказва Галина. 

До този момент учените съобщават за различни симптоми на коронавируса. Сред другите са болки в стомаха, диария, а също и конюктивит. При някои от пациентите има също така липса на вкус и обоняние.