В събота и неделя времето над страната ще е по-хубаво, отколкото през последните дъждовни дни, които изпратихме.

Температурите ще бъдат от 22 до 27, на места в Дунавската равнина и Тракия до 28, 29 градуса. Краткотрайни превалявания са възможни предимно в планините, но и по Черноморието и в югоизточните райони. В Източна България ще духа слаб северозападен вятър.

Преди и около обяд над западните, а по-късно над централните райони, ще има няколкочасов период със слънчево време, но над Източна България облачността ще бъде предимно значителна. След обяд облачността от запад ще се увеличава, съобщиха синоптиците от НИМХ.

В неделя ще бъде най-топло, с минимални температури с юнски стойности - от 10 до 15 градуса в повечето места и максимални температури от 23 до 28 градуса.

На места в Тракия и Дунавската равнина не е изключено да бъдат достигнати и 29, 30 градуса. Облачността ще бъде променлива, но вероятност за краткотрайни валежи има само на отделни места около Стара планина и Рила.

В планините през двата почивни дни ще бъде сравнително топло, с максимални температури на 1200 метра надморска височина в събота около 17, а в неделя до около 18, 19 градуса. Ще се развива купеста облачност и на места ще превали и прегърми. По-разпространени ще бъдат тези явления в съботния ден.

В понеделник минималните температури ще останат без промяна, а дневните ще са от 25 до 30 градуса. От запад на изток през страната ще премине атмосферно смущение и на места ще превали и прегърми.

Във вторник и сряда времето ще е по-добро, по-топло и само на отделни места е възможно да превали. В четвъртък и петък другата седмица, в следобедните часове ще има условия за валежи и гръмотевици.

На 24 май в петък, за момента изглежда, че ще има условия за превалявания.

През целия период се запазва и опасността от локални градушки.