„Изкарах и аз COVID“, обяви в профила си във Фейсбук синът на Арман Бабикян. Хаго Бабикян разказва, че при него минало сравнително леко, но пак не е за подценяване, пише Трибюн бг.

„Не съм от тези, които мислят, че вирус няма, не съм горил маски и т.н, но и не съм изпадал в някаква дива истерия в страх от неизвестното“, твърди синът на един от най-изявените протестиращи.


Това обаче досега не бе пречка за него да шества цяло лято и цяла есен на площада, където никой не спазваше мерки.

Бабикян-син казва, че щом се почувствал зле се самоизолирал и се оплаква от отношението на личния си лекар.

„Първоначалният му подход беше меко казано непрофесионален и индиферентен. Общо взето, след като ми изписа сироп и няколко витамина, каза да се тествам, ако искам.

Тъй като онлайн записванията в лабораториите, които прегледах, бяха с първа свободна дата след няколко дни, реших да отида и да чакам на място пред една такава. 3 часа и около 70 човека преди мен. Изчаках си, тестваха ме и се прибрах да чакам.

След 1 ден ми излезе резултатът. Бяха сбъркали името ми с това на друг човек“, недоволен е и от лабораториите излекуваният.

Синът на Арман Бабикян подхожда със сарказъм към районното, които се обадили 4 дни по-късно да удостоверят адреса му и да му пожелаят бързо оздравяване.

„Разкошно! На единадесетия ден ми се обадиха от РЗИ, които ме попитаха кога съм имал +PCR!? Учудващо от лабораторията явно не са ги уведомили за тази така важна подробност.

Когато попитах защо толкова дни никой не ми се обади да ми даде насоки, както и не ме и провери, момичето ми каза, че била част от доброволчески екип и такава била ситуацията в страната. Нямали достатъчно хора.

В заключение ми казаха, че след няколко дни ще дойдат от РЗИ да ми дадат документи, че съм изкарал COVID. Това така и не се случи“, оплаква се той и констатира, че „нищо по веригата не се случи както трябва“ според неговите очаквания.

Иначе Бабикян-син вече са кани да дарява плазма и да се записва доброволец, за да помага на нуждаещите се.