Говорителката на главният прокурор Иван Гешев – Сийка Милева, обяви по категоричен начин, че финансовият министър Владислав Горанов е бил разпитван по делото „Божков”.

По-рано днес прокурор Ангел Кънев, съобщи новината, а говорителката на Иван Гешев добави, че в прокуратурата са постъпили три сигнала от организации, близки до подсъдимите Цветан Василев и Иво Прокопиев, но разпитът се е провел преди тези сигнали.

"Станаха много фалшивите новини за прокуратурата. Това е една от фалшивите новини, която се тиражира.

В прокуратурата са постъпили три такива сигнала от организации, които са близки до подсъдимия Цветан Василев и подсъдимия Прокопиев и тези сигнали са изпратени на компетентните прокуратури. Както казва наблюдаващият прокурор, министър Горанов е разпитан още преди да бъдат постъпили сигналите в прокуратурата.

Виждате, че ние не се притесняваме да повдигнем обвинение на действащ министър, на действащ заместник-министър. Защо мислите, че ние не може да разпитаме в качеството на свидетел министър Горанов? Той е разпитан много преди това. Дори наблюдаващият прокурор ако прецени, може да го преразпита отново", заяви Милева. 

Думите й са в пълен противовес с противоречивата информацията, която се появи в няколко съмнителни сайта, че министърът на финансите Владислав Горанов няма да бъде разпитван по делото срещу обвиняемия хазартен бос Васил Божков, който се скри от българското правосъдие в Дубай.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ