Председателят на парламентарната група на ИТН и зам.-председател на партията Тошко Йорданов разкри кои са хората, подали сигнала  срещу адвокат Петър Илиев за плагиатство в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Илиев беше предложен за вицепремиер и министър на вътрешните работи във второто несъстояло се правителство на Слави Трифонов. 

Йорданов направи разкритието в профила си в "Туитър". Дясната ръка на Слави Трифонов твърди, че Петър Илиев е натопен от хора, които са пряко свързани с ДБ и Христо Иванов. 

От профилите им се вижда, че са близки или активисти на Демократична България. Имената им са Калоян Георгиев, Димитър Тачев и Калин Ангелов.

Публикацията на Тошко Йорданов без редакторска намеса:

"Заради истината. Това са хората, подали сигнал в юридическия факултет на СУ срещу адвокат Петър Илиев. СлочаеноС?! Не мислА!

Един е от математическия факултет, вторият от Богословския, а третият от Юридическия факултет.

Всички три сигнала са подадени на една и съща дата - 04 август. Яка координация."

Както вече стана ясно, вчера се оказа, че Петър Илиев е преиздал книгата си, но с 80 страници по-малко от първоначалния й вариант. За тези 80 страници се твърдеше, че били преписани от труд на колежката му Наталия Киселова.
 


Петър Илиев: