Скандална семейна комбина върти схеми в Комисията по хазарта и си докарва огромни за българските стандарти доходи. Това разкриха пред БЛИЦ магистрати, които продължават да разследват институцията покрай аферата с Васил Божков.
В началото на февруари прокуратурата разпореди арест на действащия председател на Комисията по хазарта Александър Георгиев и на предшественика му Огнемир Митев. Заедно с тях обвинения бяха повдигнати и на членове на комисията, а след това тя бе разформирована и след това поета от новия си директор Георги Йорданов.

По време на процесуално-следствените действия, магистратите установили, че един от инспекторите Венци К. съзнателно отивал в различни казина и е писал различни актове под предлог за неспазен метраж от училища или други нарушения. Същото лице намеквало, че съпругата му Деси е виден столичен адвокат и срещу солидна почерпка ще събори написаните от него актове пред административните съдилища.

Така няколко известни казина за били одрусани с актове, но след намесата на семейството те са падали в съда. Магистратите подозират, че почерпката е съдействала за написването на актовете по начин, по който след това те лесно могат да бъдат съборени при наличието на подходящ адвокат.

А какъв по-подходящ адвокат от собствената съпруга, която също е получавала щедри бонуси. На всичкото отгоре въпросната дама имала нахалството да намеква, че има солидни връзки по върховете на държавата, които явно имали за цел да направят офертата й невъзможна за отказване.

Коварната, но изключително ефективна схема, е проработила на няколко пъти. Собствениците на казина се съгласявали да почерпят, защото, ако се заинатят ще трябва да преминат изключително сложна процедура, за да се прелицензират. 

Бързите действия на прокуратурата явно ще изиграят своята роля за пресичане на порочната схема и понасяне на отговорност от страна не нейните изпълнители.

БЛИЦ научи, че новият председател на Комисията по хазарта Георги Йорданов е изключително принципен човек и при никакви обстоятелства не би допуснал в поверената му институция да се допускат безпринципни своеволия. В битката срещу закононарушенията си той има подкрепата и на българската прокуратура, която следи внимателно случая и е влязла в следите на хитреците.