Искам да ви споделя за едно престъпление, на което станах жертва, и което мисля че няма как да се получи без участието на държавни институции. Брутално е и може да се случи на всеки от вас явно. 

Това написа на личната си страница във Фейсбук бизнесменът Ивайло Пенчев. Ето какво още сподели той, като публикуваме поста му без редакторска намеса: 

Имам една кола, която не карам много. Ламборгини. Не съм я карал от повече от година. При опит мой служител да поднови гражданската и отговорност, научава, че тази кола не е моя от 19ти януари."Бизнесменът" Ивайло Пенчев с по-скъп автопарк от Васил Божков, а платил ли си е данъците?

Собственост е на испански гражданин и е дерегистрирана е в кат. В КАТ дори твърдят, че аз лично съм бил я дерегистрирал. Като го чух ми прозвуча съвършено невероятно, но е факт.

Нямам идея как би могло да се случи това, при положение че и големия и малкия талон не са излизали от касата ми.

Имат копия в КАТ и в прокуратурата, защото преди време имах прокурорска проверка във връзка с някаква акция за проверяване на скъпи коли. Всъщност и застрахователите ги имат.

 

Но представям си какво щеше да ми се случи, ако бях излязъл с тази кола - спира ме полицай и ме арестува за кражба на кола. Звучи невероятно, но щом се е случило на мен, може да се случи на всеки от вас.

Пуснахме жалба в полицията и се надявам да разкрият разбойниците. Все пак имат запис на камерите в кат и може да се види кой е дерегистрирал. А дотогава да внимаваме да не ни арестуват за кражба на собствените ни коли.

Сега се замислям, че прехвърлянето на кола освен нотариална сделка изисква и процедура в кат. А прехвърлянето на имоти, акции и други подобни е дори по-лесно".

Скандалният бизнесмен Пенчев в всеизвестен на българското общество. Първата изцепка, с която той се появи под светлината на прожекторите, бе изказването му, че в България вече няма заплата в размер на 900 лева. 

След това, миналата пролет, Пенчев се замеси в скандал, като обяви, че ще дари 5 машини за изкуствено на Александровска болница, но с едно условие. Машините могат да бъдат ползвани за лечението на всички пациенти в лечебното заведение, но в случай, че се появи служител на неговата фирма, нуждаещ се от тях, той трябва да е с предимство. 

Междувременно стана ясно, че Пенчев се е изправил пред сериозни финансови затруднения, след като фирмата му "Уолтопия" бе изненадана с наложени огромни глоби от чужбина в размер на стотици хиляди британски паунда и бе ограничена за работа в Австралия.

Тогава, за да се справи с плащането на дължими суми, Пенчев се е принудил да ипотекира модерната си сграда на столичния булевард "Цариградско шосе" в известна българска банка. Получената като заем сума, обаче започнала да се стопява с всеки изминал ден.

Само в БЛИЦ! Жесток финансов трус застига Ивайло Пенчев след драмата със самолета!

На този етап Пенчев предприел драстични съкращения на служителите си, за да запуши изтичащите като Ниагара средства.

По това време Пенчев също успя да катастрофира с частния си самолет, което доведе до ревизия на фирмата му. 

Получи се така, че от една страна Пенчев има финансови затруднения, а от друга си купува скъпоструващи играчки като червеното "Ламборджини" и частния самолет, който се разби на летището в Лесново.

Докато бе на болничното легло бизнесменът все пак се сети, че благотворителността не трябва да има условия и ограничения. Повод за това бе належащата му операция, за провеждането на която беше необходима кръв. От болничното легло той призова народа да дарява и обеща, че после ще почерпи.