Най-новата партия в парламента - тази на Слави Трифонов, е платила едва 2000 лв. за заплати през миналата година. Това показва отчетът ѝ пред Сметната палата, съобщава bgonair.bg.

За сравнение, през 2020 година ГЕРБ са отделили 2,7 млн. лв. за заплати на своя партиен апарат. Разходите за трудови възнаграждения на БСП са малко под 2 милиона лева, а на ДПС - милион и 200 хиляди. 

В общите разходи отново ГЕРБ са на първо място със 7,5 млн. лв. БСП са по-скромни с малко под 100 хиляди лева. Следват "Има такъв народ" с под 50 хиляди лева. А тъй като коалицията "Изправи се! Мутри вън!" беше създадена в навечерието на изборите, в отчета на Сметната палата фигурира само част от нея - "Движение България на гражданите" с 23 хиляди лева. 

По дарения първи са БСП, с над 1,4 млн. лв, но от партията са изтъкнали, че става въпрос за дарения от депутати. "Да, България" са втори с 225 хиляди лева. Следват "Демократи за силна България" с 31 хиляди лева.

Очаквано, БСП са първи и по приходи от членски внос - над 1 милион лева. След тях са ГЕРБ с под половин милион и ДПС със 184 хиляди лева. 

Относно субсидиите, получени през 2020 година, най-много са получили от ГЕРБ - 7,62 млн. лв. Втора е БСП са над 3 милиона лева и ДПС с 2 милиона.