Най-чистото християнско сдружение у нас остана без покрив, след като сириец купил помещението в бл.183 на ж.к. "Красно село" в София, съобщава в. "Нощен Труд".
Там българската Майка Тереза - Снежана Митова, приласкаваше над 30 ученолюбиви деца с лоши или болни родители. Тя не само ги храни и облича, но преди всичко ги зарежда с амбиция да успеят в живота. Търси елитни преподаватели, които да дават безплати уроци на питомците й . Неслучайно тези деца учат във френската, в немската, испанската или руската гимназия. И съучениците им не предполагат, че например на Криси родителите са наркомани, които нямат пукнат лев. А момичето е абитуриентка и иска да кандидатства право в СУ. На друго дете пък майката се е пропила, на трето бащата развил шизофрения и лесно е подлъган да продаде апартамента им за 200 лева.
"Тези деца са умни, с потенциал и ние ги мотивираме да учат въпреки тежката им семейна участ. И те наистина дават резултати - кандидатстват и влизат в елитните гимназии на София", обясни Снежана Митова. Сега тя е на ръба на отчаянието от липсата на помещение, където да събира децата денем. Снежана призовава Камарата на строителите у нас, както и бизнесмени с добро сърце да дарят помещение на християнското сдружение "Св. Троица". То е регистрирано от 19  години и е с доказан авторитет. /БЛИЦ