Личната кампания, която води министър-председателя Бойко Борисов, е причината ГЕРБ да стопи преднината, която имаше БСП. Това коментираха социолози на основа последните си проучвания, съобщава bTV.

Според Боряна Димитрова от „Алфа рисърч“ до последно няма да се знае кой ще спечели евровота. Тя отбеляза важната роля на премиера за подема, който отчита кампанията на управляващите тези дни. „Приемете тези видеа, които публикува Борисов от кола като метафора, той показва „кой кара влака“, коментира тя. Според Димитрова, БСП имат само един фокус на кампанията и това са предсрочните избори за български парламент при победа на евровота.

Андрей Райчев от „Галъп“ коментира пък, че тепърва ще се види дали Борисов е „пресолил“ кампанията или ще покаже, че е „големия мъж“, който управлява България. Според него грешката на лидера на ГЕРБ е, че е въвлякъл президента Румен Радев в предизборната борба. Райчев беше категоричен, че одобрението за президента е по-голямо от това на премиера.

„Блестящо играе, като в най-добрите си времена“, коментира Андрей Райчев поведението на Бойко Борисов. Според последното изследване на „Галъп“ все още БСП води пред ГЕРБ, но с много малко.