Заподозреният за спирането на софийското метро бивш депутат от НДСВ и активист от антиправителствените протести Минчо Спасов беше освободен малко след 1.00 ч. тази нощ. Той беше задържан заради съмнения, произтичащи от видеозаписи от камерите на метростанция "Софийски университет", съобщиха по-рано от СДВР.

Спасов престоя в ареста на Първо РПУ повече от 6 часа, а протестиращи останаха пред сградата на районното в негова подкрепа до освобождаването му, блокирайки движението по бул. "Шипченски проход".  Пред "Хоризонт" Минчо Спасов обяви, че са му повдигнати обвинения за хулиганство.

Само в БЛИЦ! Бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов виновен за ужаса в софийското метро

Съмненията за участие на Минчо Спасов в инцидента произтичат от видеозаписи от камерите в метростанцията "Софийски университет". Около обяд стана ясно, че протестиращи са блокирали за кратко метрото в посока "Младост". За няколко минути около 14:30 часа движението на влаковете беше спряно от протестиращите.

С Минчо Спасов е бил задържан и още един мъж, чиято самоличност все още не е уточнена.

Лъсна подлата цел на Минчо Спасов да спре софийското метро

Николай Станчев, главен разследващ полицай в СДВР: "Две лица, отговарящи на външния вид на тези, които спират електрозахранването на метрото са задържани и са доведени в РУ. Към момента тяхната съпричастност към извършеното престъпление - хулиганство, се установява. Утре определеният за наблюдаващ прокурор ще прецени има ли извършено престъпление, какво е то. Те са задържани за срок до 24 часа".

Източник: bnr.bg