Установена и вече санкционирана е украинката, която рано тази сутрин шашна бургазлии с избора си за паркомясто – на пясъка, на брега на Северния плаж, съобщава "Флагман". Тя е на 31 години, с временна закрила и живее в Слънчев бряг.

Шок! Украински Ягуар осъмна на плажа в Бургас СНИМКИ

Грози я глоба от 1000 до 3000 лв. или имуществена санкция от 3000 до 5000 лв., съгласно Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Не е дала разумно обяснение защо е сметнала за нормално да паркира върху пясъка. Колата вече е изтеглена от Северния плаж.

Това не е първият случай, в който чуждестранни граждани паркират на плажа. На 30 август постоянно пребиваващ в България руснак паркира на дюните на „Шофьорския плаж“ край Созопол. Той обаче поне бе опитал да нахлуе на ивицата с джип, а не както украинката – със скъпарски Ягуар.

И българи обаче си позволяват подобни нарушения. Пак тази година 34-годишен мъж от Добрич паркира отново на Шофьорския плаж. Тогава той се оправда, че не намерил място къде да преспи със семейството си. Незнайно защо, не е паркирал както останалите хора, на асфалтовия път, намиращ се над дюните, а върху самите тях.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук