Столична колегия на БЛС има готовност да съдейства във всеки един момент за всичко, от което се нуждае болница „Пирогов“. Това се посочва в позиция на председателя на Столичната лекарска колегия на БЛС д-р Асен Меджидиев във връзка с пожара от тази нощ в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, при който загинаха 2 пациенти след инцидент с кислород.

Столична лекарска колегия на БЛС поднася своите благодарности към ръководството и персонала на спешната болница и съболезнования към близките на загиналите.

„Уважаеми колеги, съзнавам колко е тежко и отговорно в подобен момент да реагираш бързо и адекватно, за да спасиш всички. Възхищавам се на Вашите алтруизъм и бързина!

Благодаря за всичко, което сте направили за пациентите, за персонала и най-вече за мерките, благодарение на които е овладяна ситуацията!

Без Вас сега можеше да говорим за ситуация с много по-сериозна тежест. Благодаря на лекари, сестри и санитари от всички дежурни екипи, както и всички, реагирали от домовете си и моментално явили се в „Пирогов", за да помогнат“, посочва д-р Асен Меджидиев.

„Благодаря много и на екипите на пожарна, полиция и гражданска защита за изключително професионалната и навременна реакция по овладяване на пожара и евакуиране на пациентите на клиниката. Благодарности за спешната реакция и личното отзоваване на проф. Мутафчийски, който в 5.15 часа беше лично в „Пирогов" с готовност за реакция на неговите звена.

За пореден път при сериозен инцидент изпъкна професионализма и добрата координация между структурите на здравеопазването, лекарите и екипите на МВР и Пожарна като на място се отзоваха също министрите Кирил Ананиев, Младен Маринов и гл. комисар Николай Николов“, посочва Меджидиев.

„Благодарности и към екипите на ЦСМП - София за това, че веднага след инцидента 5 линейки бяха пред „Пирогов" с готовност да окажат помощ.
Столична колегия на БЛС има готовност да съдейства във всеки един момент за всичко, от което се нуждае болница „Пирогов“, каза още д-р Меджидиев.

Снимки: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!