Сигнали за паднали дървета и клони са получени след бурята в София. За това информираха от Столична община.

„Екипите на аварийна помощ на Столична община отреагират на сигнали във връзка с дъжда, паднал над София. Екипите са на терен“, съобщиха от Столична община.Към момента са получени 6 сигнала за паднали клони и дървета, за които са насочени екипи. Екипите ще продължат да следят обстановката.

Временно е променен маршрутът на трамваите по линия 6. Причината е паднало дърво на контактно-кабелната мрежа. На място е авариен екип и екип на Столичната пожарна.Трамваите по линия № 6 са отклонени по маршрута на трамвайни линии 11 и 12 и се движат до обръщателно ухо на бул. „Рожен“.Междувременно във Фейсбук младежи публикуваха любопитно видео от бурята, направено в столичния квартал "Люлин".

Клипът може да бъде видян ето ТУК.

Читател на БЛИЦ сигнализира медията ни, че заради проливния дъжд боклукчийски камион се е обърнал в близост до кръстовището на улица „Позитано“ и булевард „Христо Ботев“. Заради инцидента движението в района е затруднено.

Читателят на БЛИЦ уточни, че един от служителите по чистотата, който се возил на преобърналия се камион, бил прегледан на място от пристигналите медици, тъй като се оплакал от болки в гърдите. На място има и полиция.

БЛИЦ припомня, че жълт код за условия за бури, валежи и градушки през следващите часове в северозападните райони на България и района на София, Кюстендил и Перник.

По-рано днес силна буря помете и наводни и Северозападна България.

И през следващото денонощие ще има условия за краткотраен дъжд и гръмотевици в Западна и Централна България.

През новата седмица ни очакват горещини и предимно слънчево време.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната