Емил Крумов, който днес се застреля в сградата на Държавна агенция „Национална сигурност”, е мъжът, който през 1981 г. отвлича самолет ТУ -134 на БГА „Балкан”, който изпълнява редовен рейс София-Варна, пише "Труд".  

Десет минути преди машината да кацне, мъж, облечен с немска униформа и отличителни белези на хитлерист с пистолет в ръка се отправил към кабината на пилотите. Минавайки през салона в този вид, той направил впечатление на пътуващ резервен екипаж и в момента, когато пилотите предавали на немски език исканията му за отклоняване на самолета към Мюнхен, той е бил обезвреден.

Зловещи СНИМКИ 18+ на трупа на мъжа, който се застреля в ДАНС

Припомняме, че малко преди 14 часа днес 59-годишният Емил Крумов се гръмна в главата със самоделно оръжие, преди да мине през скенерите. Той носел със себе си пистолет със заличени номера и два пълнителя, прокуратурата проверява и версията за опит за нападение над служители от ДАНС.

Крумов бил извикан на разпит във връзка с разпоредената от главния прокурор Иван Гешев проверка на Българския национален съюз (БНС) и на „Луковмарш”. Крумов от години е редови член на организацията.

Прокуратурата проверява шокираща версия за самоубийството в ДАНС 

Мъжът е от Перник, години наред живеел с майка си, която починала и останал съвсем сам. Той е бил с изключително слаба психика и преди 10 г. е правил опит за самоубийство. Тогава бившият шеф на БНС Боян Расате е успял да го разубеди да не посяга на живота си.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ