Обсъждаме с колегите временното затваряне на нощните заведения. Днес имаме събиране на общинския щаб заедно с директора на столичната РЗИ и ще обсъдим този въпрос. Това го направиха много градове в червената зона в България.

Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред Нова телевизия.

Голям областен град затваря дискотеки и нощни барове, забранява сватбите и кръщенетата до...

"Следим какво става и в европейските градове. Знаете, че там има и по-сериозни мерки като вечерен час, ще обсъждаме и това. Ако се окаже ефективна мярката със затварянето на нощните заведения, мисля, че вечерен час няма да е нужен.

Обсъждат се всички познати мерки, за да намалим събирането на хората и то при спазване на дистанция", добави тя.

"От 2 дни пуснахме допълнителни влакове в най-натоварените часове, но имаме и болни машинисти, но всички влакове се движат по разписание, за мен е важно градският транспорт да продължи да работи, за да живее София", увери тя.

"Наблюденията ни при премахването на синята и зелената зона тази пролет показаха, че това не е особено ефективна мярка, защото хората не слязоха наистина от колите си, а настъпи хаос при паркирането", категорична бе Фандъкова.

"Може би трябва като следваща стъпка да се обмисли при големите ученици да се премине към дистанционно обучение", добави столичният кмет.

OЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!