От 13 март цяла България е в извънредно положение. То бе удължено до 13 май.

С цел предотвратяване на коронавируса у нас властите масово призовават за социална изолация. За целта дори бе забранено безцелното разхождане и шляене из паркове и градинки във всички градове и села на страната.

Днес началникът на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски предупреди за опасни тумби, които се шляят по улиците и сеят зараза.

Минути след това обаче се появиха снимки, които показаха какво се случва в столичния квартал "Орландовци".

Но оказа се, че хубавото време, което днес зарадва столичани, че и безотговорното им поведение към тяхното собствено здраве, че и това на околните, си казаха думата.

"Ето това е изолация...а някой хора не могат да работят и да си прехранват семействата, защото спазват забраните и искат да бъдат стриктни", с тези думи Юлиана Николова сподели снимки във фейсбук групата на столичния квартал "Люлин".

С фотосите си жената искаше да сподели колко много хора изобщо не спазват призивите на властта и безотговорно се разхождат в хубавото време.

"Е, аз питам имали смисъл от целия цирк, който играем... Браво на обществото - само можем да мрънкане. Поредния слънчев ден на разходка", гневи се още жената.

Под снимките й веднага заваляха куп коментари - някои от хората се възмущаваха от поведението на люлинчани, но имаше и такива, които възроптаваха срещу мерките за самоограничение с цел да се намали броят на заразените българи с коронавирус.

На фона на всичко това от БЛИЦ припомняме, че преди минути се появиха последни данни за диагностицираните нашенци с COVID-19, а от тях стана ясно, че 36-годишен мъж е починал в следствие на усложнения от вируса.

На [email protected] БЛИЦ очаква новини, снимки и видео от своите читатели в цяла България и по света