Протестът пред Министерския съвет тази вечер ескалира около 22:30 часа. БЛИЦ припомня, че имаше опит да се разбие вратата на бившия Партиен дом в София.


По последна информация хвърлянето на бомбички продължава. Ранен е полицай от хвърлена бутилка - стъклена или пластмасова. 

Участници в демонстрацията започнаха да хвърлят бутилки, кенчета, димки и бомбичка по бившия Партиен дом, сега сграда на Народното събрание. В резултат бяха счупени стъклата на дясната врата откъм президентството.


Снимка: БНТ

Около сградата има плътен кордон от тежко въоръжени жандармеристи с шлемове и щитове.

Към вратите на Партийния дом продължават да се хвърлят камъни и бутилки. Засега няма данни за навлизане в сградата, тепърва ще се установява какви са материалните щети.

Протестиращите скандират "Еничари" и "Мафия". Друга група от граждани се опита да успокои напрежението с опит да разговаря с протестантите, хвърлящи бутилки и камъни.

Някои от участниците в протеста са опитали да изкъртят павета от настилката пред Министерския съвет.

БЛИЦ припомня, че малко след 22 часа двама младежи се изкачиха по балкона на бившия Партиен дом, където разпънаха трансперант с надпис "Продава се", а събралото се множество протестиращи започна да ги аплодира. 

В един момент обаче, трансперантът падна върху стълбите на сградата и няколко от протестиращите се опитаха да го вземат. Момчетата започнаха да слизат, а събралото се множество опита да ги защити от органите на реда. 

Създалата се ситуация отключи вълната на напрежение и започна замерянето на фасадата с бутилки и камъни.

Хора от протеста са категорични, че напрежението е ескалирало заради група провокатори, които се опитали да нахлуят в Партийния дом.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!