Днес е петото „Велико народно въстание“, организирано от Отровното трио, и 100-тния ден от началото на антиправителствените протести. В Триъгълника на властта има засилено полицейско присъствие.

Към момента ситуацията е спокойна и няма провокации от страна на протестиращите, видя репортер на БЛИЦ. 

Движението на превозни средства по бул. "Цар Освободител" от Военния клуб е спряно от 17 часа. 

Очаква се по-късно днес четирима евродепутати да се включат в митинга. 

Припомняме, че БЛИЦ писа за поредната „отровна“ приумица на Бабикян, Минеков и Хаджигенов - да издигнат роднини от чужбина на БСП (Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент) и ДПС (Група на либералите, „Обнови Европа“) като новото знаме на организаторите на акциите срещу властта.

Очаква се сред протестиращите да бъдат ирландката Клеър Дейли, румънката Рамона Стругариу, хърватинът Иван Синчич и холандецът Пол Танг.

Както БЛИЦ писа по-рано, ирландката Клеър Дейли включи в резолюцията за България в ЕП миналата седмица будещата недоумение констатация, че върховенството на закона у нас не е на нужното ниво в Поморие, с което постави кмета на града Иван Алексиев в ситуация вече седмица да пита защо Поморие се дава като пример в негативен план в един частен имотен спор. 

От години именно ирландците, които са останали около 300 души, не искат да заплащат годишната такса за поддръжка на общата инфраструктура, те са и в режим на етажна собственост.


Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Дейли отказа да отговаря на журналисти, защото не очакваше да й бъден поставен въпросът за конкретика на обвиненията й към България, в частност в Поморие. Тя напусна залата, където я очакваха експерти от EVN, МРРБ, Общината и ръководството на Сънсет ризорт. 

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!