Кандидатът за кмет на София на „Демократична България – Обединение“ и други активисти на формацията участват в незаконното блокиране на Орлов мост, организирана от противниците на кандидата за главен прокурор Иван Гешев, пише Труд бг.


Формацията сподели снимка с Игнатов от блокадата във фейсбук.

Протестъри опънаха предизборни шатри на Орлов мост и използват неразрешената демонстрация за агитация в ползва на Игнатов.

БЛИЦ TV: Шефът на СДВР: Има задържани по време на протестите

Затворени за движение са бул. „Цариградско шосе“ от бул.“ Васил Левски“ до Алея Яворов, бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” – от ул. „Шипка“ до ул.“Ген. Йосиф Гурко“. Засилено е полицейското присъствие в района.

По-рано днес директорът на СДВР Георги Хаджиев обясни на брифинг, че на 27 септември е постъпило заявление, което е съгласувано със Столична община, под надслов „Марш за законност“ и има разрешение да се проведе пред сградата на ВСС.

София блокирана от свързани с банкера беглец Цветан Василев и подсъдимия Прокопиев

На 9 октомври е заявен протест от гражданско сдружение БОЕЦ на същото място и затова не е съгласуван. На тях им е предложено друго място или друго време, те писмено са отказали.

В момента техните действия се провеждат незаконно, обясни заместник-директорът на СДВР Борислав Борисов.

Сутринта две жени са били задържани за сбиване и отведени в Първо районно управление на полицията.

Обаждане във ВСС за бомба беше друг от опитите за саботаж на днешната процедура по избор на главен прокурор днес във Висшия съдебен съвет.