Силна буря удари София по-рано днес. Както БЛИЦ писа над столичния град изведнъж се смрачи, а от небето се изля порой. За секунди хората по улиците разпънаха чадъри и се изпокриха по най-близките заслони. След първоначалната сила на бурята дъждът намаля, за да се завърне с още по-голяма сила. 

Столичани съобщават, че в различни части на града има поражения от бурята. Редица подлези и тунели са под вода. 

"Тунелчето под Лъвов мост е пълно е с вода. Колите минават само от едната страна за да не се натресат в гьола", съобщава читател на БЛИЦ. 

Кръстовището на ул. "Солунска" и площад Славейков също е под вода.
 

В Бистрица улиците се превърнаха в реки. Има проблеми с тока в Железница, Банкя и части от "Люлин", сигнализират потърпевши.
Наводни се и наскоро ремонтираната ул. "Солунска" в центъра на града.

Шест екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община извършват обходи на терен във връзка с валежите и реагират на сигнали. Екипите са отработили сигнали за завиряване на улици в район „Витоша“, „Илинден“. Наблюдават се критични места на реки и водни обекти.

Във връзка с обилните валежи над София временно бе затруднено движението на тролейбусите по линия 6 и 7 през кръстовището на бул.“Петър Дертлиев“ и ул.“Вл.Динчев“ поради завиряване. Движението е възстановено, след като екипи на пожарната бе изпратени на място.
В момента градският транспорт се движи навсякъде по маршрутите си, съобщават от общината.

Припомняме, че за бурята синоптици предупреждават от дни. Кодове за опасно време са обявени в 19 области в страната.

Оператор: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ