СДВР ще предприеме необходимите мерки с нужния ресурс от полицейски служители за обезпечаване на протестното мероприятие утре и регулиране на пътното движение.

От столичната дирекция заявиха още, че информация за ескалиране на напрежението утре се наблюдава в интернет. От СДВР призоваха за разграничаване от такова поведение. 

Тони Славев от „Пътна полиция” посочи, че ще се вземат всички мерки за безпрепятствено придвижване на хора и автомобили. На всички възлови места в столицата ще бъдат разположени служители на КАТ, които ще се грижат за реда и спокойствието.

Заради очакваното пристигане на хора от страната от „Пътна полиция” ще разположат екипи на всяка входно-изходна артерия на София.  

Славев уточни, че има организация, ако се стигне до ескалация на напрежението. 


Уважаваме мнението и правото на гражданите на протест, но ги призоваваме към опазване на обществения ред и разграничаване на позицията и при забелязване с такива граждани, които са с ясни намерения за нарушаване на обществения ред. Това каза на брифинга старши комисар Иван Георгиев от Отдел "Охранителна полиция" към СДВР 

"Има достатъчно мнения на граждани в социалните медии, които заявяват, че не искат мероприятието да бъде мирно. Полицията е взела достатъчно мерки и ще има достатъчно униформени", обявиха от полицията."От страна на СДВР ще бъдат предприети необходимите мерки с необходимия ресурс от полицейски служители за обезпечаване на въпросното мероприятие, както и за контрол и регулиране на пътното движение в района на протестните действия", допълни ст. комисар Георгиев.

Той отправи апел гражданите да искат съдействие от органите на МВР, ако забележат провокатори и да ги посочват на полицаите, за да може протестното мероприятие да протече без ескалация на напрежението.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!