От 13 март цяла България е в извънредно положение заради разпространението на коронавируса у нас. От Националния оперативен щаб многократно призоваваха и поясняваха, че хората трябва да останат по домовете си, да не излизат навън и в никакъв случаи да не се събират на групички.

За да няма безцелно скитане и да се ограничи събирането на много хора на едно място, днес столичният кмет Йорданка Фандъкова оправи страшна закана към всички, решили да излязат в днешното хубаво време на разходка из София.

Но оказа се, че както вчера, така и днес, никакви забрани не плашат нашенците.

„Продължава неспазването на карантината, така докато някои си пият бира на улицата, други ще трябва да стоят с месеци вкъщи“ с тези думи започва писмо на разгневена столичанка, което тя изпрати на редакционната поща на БЛИЦ.

БЛИЦ TV: Невиждана гледка на бул. "Витоша" в понеделник насред COVID-19 СНИМКИ

Възмутената жена сподели и снимки, които показват какво е положението на централния булевард „Витоша“.

„Ето какво беше положението на Витошка. Групи хора се разхождат.

А младежи необезпокоявано пият бира“, пише читателката ни.

БЛИЦ припомня, че само преди дни – когато времето бе студено, гледката по софийските булеварди и улици бе съвсем различна, но оказа се, че хубавото време кара хората масово да нарушават всякакви препоръки и забрани.

БЛИЦ уточнява, че днес стана ясно, че коронавирусът е взел осма жертва в България.

Междувременно в социалните мрежи се появиха снимки, които показват, че „Витошка“ - както повечето софиянци и гости на столицата наричат пешеходния булевард, има засилено полицейско присъствие, което цели ограничаването на безцелни разходки и събирането на големи групи хора.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

На [email protected] БЛИЦ очаква новини, снимки и видео от своите читатели в цяла България и по света