Тъкмо излизах от метрото, а те тъкмо влизаха. Съответно, не можах нищо да видя, след като всичко стана вътре, в метрото. Това заяви свидетел на ужаса в метрото в София, цитиран от БНР.


"Не можах да чуя изстрели, явно са сложили заглушители. После дойдоха още повече хора - полицаи и това беше! Не ни допуснаха вътре!", допълва очевидецът.

Както БЛИЦ първо писа мъж е застрелял жена и се е самоубил в мотриса на метростанция "Летище София". Пристигналите на място екипи на Спешна помощ и МВР са открили жената в безпомощно състояние, но с жизнени показатели, докато мъжът е бил починал. Близо до тях е намерен и пистолет. 

Жената е настанена в  университетската болница "Света Анна" в "крайно тежко" състояние, съобщи директорът на болницата д-р Славчо Близнаков. Тя е с 3 огнестрелни рани и в момента лекарите се борят за живота й. 

"Жената е приета в кома! Интубирана е още от екипа на "Спешна помощ" и е в крайно тежко състояние. Има реална опасност за живота ѝ вследствие на няколко огнестрелни рани, една от които е в главата.

Има огнестрелна рана в дясната гръдна половина и огнестрелна рана в корема. Всяка една от тези рани е животозастрашаваща. При нас са извършени реанимационни мероприятия в противошокова зала, извършени са всички диагностични мероприятия и тя в момента е вкарана в операционната зала, където подлежи на коремна операция и на неврохирургична операция".

Сигналът към "Спешната помощ" е поrеден в 14: 24 ч. Изпратени са общо 3 екипа. Първият от тях е достигнал мястото за 9 мин. На място екипите на спешната помощ са заварили 1 починал мъж на видима възраст около 50 – 60 години и жена,  около 50-годишна, в критично състояние.

Тъй като не е била транспортабилна, екипите са я интубирали на място. След като е приведена в състояние за транспортиране е откарана в болница Света Анна, съобщи за "Хоризонт" PR-ът на "Спешна помощ" Катя Сунгарска.

Мястото на инцидента е отцепено от полицията. Не се допускат хора в района. Влаковете по втората линия се движат до "Искърско шосе", съобщиха от столичния Метрополитен.

Причините за тежкия инцидент се изясняват. Най-вероятно, според МВР, става дума за лични взаимоотношения, а не за терористичен акт.

Директорът на СДВР Георги Хаджиев и градският прокурор на София Илиана Кирилова ще дадат пресконференция.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!