Американското посолство в София предупреждава, че протести и контрапротести ще има най-малко до 16 юли. Това пишат от американската мисия у нас в свой сигнал за сигурността, който е насочен към всички американски граждани у нас.


"В момента различни политически групировки протестират и контрапротират в и около Министерския съвет. Очаква се повтарящите се протести и контрапротести в района да продължат най-малко до 16 юли 2020 г.", се казва в съобщението, което визира ситуацията в страната за изминалия ден - събота. 

"На гражданите на САЩ се препоръчва да избягват районите, засегнати от продължаващата протестна дейност в и около Министерския съвет в събота, 11 юли 2020 г., които вероятно ще продължат най-малко до 23 часа. За протестите на 11 юли се очаква огромен брой участници, включително контрапротестни групи и има вероятност от насилие.

Протестиращите групи също могат да се опитат да потеглят към Орлов мост и Съдебната палата.

Затварянето на пътища и значителното полицейско присъствие около Министерския съвет ще доведат до по-големи от нормалните закъснения на движението в центъра на София поне до 16 юли 2020 г.

Моля, обърнете внимание, че затварянето на пътища и местата за протести могат да се променят", се казва още в съобщението.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!