Тези избори са доста особени. Хора с доста странни платформи от дясно се появиха. Заговори се за национализация. Така обясни мотивите си Александър Ваклин да се кандидатира за общински съветник на София в ефира на bTV.

„Доста странни хора се явиха за кандидат кметове. Хора с присъди на първа инстанция.

Ние не видяхме и все още не сме видели основните листи на основните претенденти.

Двама мои приятели и моята съпруга са в инициативния комитет. Двама души по закон“, уточни още Ваклин.

Той отрече да се е чувал с Иванчева и Петко Дюлгеров. По думите му всеки има право да се откаже от показанията си относно решението на Дюлгеров.

„Всеки един общински съветник би могъл да допринесе за общината. Това, което в момента правя, мисля, че съм специалист в моята област и мога да помогна на Общината“, коментира Ваклин.

„Не мога да кажа ляво, защото Мая Манолова каза, че търси подкрепа и от десни формации. Платформите на кандидатите са популистки твърдения на база на едно социологическо проучване“, смята още той.

„Аз нямам нито един лев, изкаран от Столична община, точно обратното. Ние изграждаме водопроводи, ел. инсталации, които даряваме на Общината“, посочи кандидатът за общински съветник.

Ваклин отказа да назове с колко пари разполага на месец, но призна, че печалбата на фирмата му за миналата година е 900 000 лв.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!