Спасители на централния плаж в Бургас влязоха в ролята на полицаи и заловиха крадец на скъп телефон. Инцидентът се разигра в събота по обед. Крадецът използвал наплива от хора, за да открадне скъпата вещ, без да подозира обаче, че ще бъде заловен, а залавянето му дори ще бъде документирано във видео. 

По това време на бургаската брегова ивица е имало близо 40 000 плажуващи. По думите на Катя Касабова, журналист от “Флагман”, заснела видеото, централният плаж в Бургас е един от най-добре охраняемите плажове. 

Докато Касабова е била на плажа по служебен ангажимент, чува викове и става свидетел на гражданския арест. 

Един от спасителите разказа, че за кражбата му било съобщено от друг негов колега. “Аз пресрещнах крадеца и го помолих заедно да изчакаме полицията. Той ме нападна с юмруци, при което хора от плажа и други колеги дойдоха да помогнат”, разказа спасителят Даниел пред Нова телевизия.

Димитър е спасителят, съобщил за кражбата. “Видях един човек да тича с чанта, а зад него собственикът й. Съобщих по станцията за това, дадох описание на човека и отидох да помогна на колегата”, разказа за случката младежът. 

Спасители забелязали, че още рано сутринта, когато плажът е бил празен, крадецът се е появил там, вероятно на оглед. Преструвал се е, че си търси раницата, а всъщност това е било претекст да наднича под чадърите. 

Извършителят е задържан. Той е познат на полицията. Направил е пълни самопризнания. По случая е образувано бързо производство. Очаква се до края на седмицата мъжът да получи присъда. 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук