В интернет се завъртя клип, в който застаряващите активисти от местната организация ОМО ИЛИНДЕН – ПИРИН, в района на градовете Гоце Делчев и Хаджидимово, беседват с македонски пратеници с ясна користна цел и се гаврят с родината си, пише toppresa.bg.

Сред въпросните е и бизнесменът от Копривлен Ангел Безев, съратник на петричкия Чомбе, бивш военен клел се във „Военната клетва на България“, който сега обаче плюе родината си наричайки я „Варвария“.

Клипът е заснет от македонската „делегация“, която обикаля района на югозападна България и снима българи, които се определят като „македонци“.

По непотвърдена информация кадрите ще се използват в документален филм, който да се представи пред македонския премиер Заев, за да му се докаже, че жителите на Пиринска Македония се чувстват македонци, че не одобряват сключения между България е република Северна Македония договор и да се тръгне към постигане на основната цел – ОТЦЕПВАНЕ НА ПИРИНСКА МАКЕДОНИЯ ОТ ГРАНИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ.

Във видеото се вижда още как бивш военен нарича държавата ни „Варвария“ и твърди, че ние българите сме просто наследници на 12 племена и реално сме македонци.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!