"Мило семейство, прекарах една невероятна седмица на Събора в България, когато за съжаление в деня на Пълнолунието ме удари падащо дърво в гората, което беше изрязано от местни дървосекачи. Трябваше да отида в болница. Сега все още се възстановявам в Пловдив със съпруга ми и с натежало сърце разбираме, че май няма да се върнем на фестивала", това сигнализира Айлет Каган Бен-Ишай, участничка от Събора на дъгата край Осиково, пише plovdiv24.bg."Тъжно ми е, че пропуснах пълнолунието, но се чувствам толкова благословена, че имам невероятен партньор в живота си, който се грижеше за мен през цялото време, за семейството на Рейнбоу, което ни помогна толкова ефективно, и за лекарите и модерните здравни грижи. Аз съм добре. Наистина съм благословена.", допълва тя.

Припомняме, че преди седмица собственик на имот, в близост до събора сигнализира, че според него това е наркосборище, където много хора стоят разголени.


В околностите на смолянското село Осиково се провежда Rainbow Gathering, най-голямото събитие на хипи общността в Европа. То ще продължи до края на август.

Събранията на хората от този "семейство" са временни. Хора от цял свят се събират в отдалечени гористи местности по света за няколко седмици по едно и също време с желанието да живеят споделена идеология на мира, хармонията, свободата и уважението.


“Rainbow" е създадена в САЩ през 1969 г. от хора, които са били против войната във Виетнам. Те живеели с дни по планините, а философията им е заимствана от индианското племе хопи.

Шамани от това племе пророкували, че на земята ще се появи ново племе от хора с много цветове на кожата и без националност, които ще преобразят земята и ще бъдат известни като Воините на дъгата.Така движението получава името Rainbow (небесна дъга).

Всички съмишленици са напълно равнопоставени помежду си. Няма различия, по пол, религия, цвят на кожата и националност. Алкохолът, наркотиците, мобилните телефони са напълно забранени.