Студентските кюфтета и пържоли са се свили наполовина. Подобни оплаквания имали студентите в Софийския университет. Порциите в студентските столове били доста по-леки от обявения грамаж в менюто. Храната не била вкусна и качествена и не отговаряла на стандартите за качество на здравното министерство.
За това разказа зам.-ректорката по информационни дейности, академичен състав и администрация на висшето училище проф. Албена Воденичарова. Затова подобряването на качеството на храната в столовете, както и цялото социално-битово обслужване е една от приоритетните цели по проекта &bdquo;Ключ към качеството&ldquo;, който ще се изпълнява от Софийския университет, пише &quot;Монитор&quot;.<br /> <br /> Той е на стойност над 497 хил. лв. и се финансира от Европейския социален фонд по ОП &bdquo;Развитие на човешките ресурси&ldquo;.<br /> Целта на проекта е&nbsp;да подобри дейностите във вуза във всяка една област.&nbsp;Воденичарова обясни, че предстои да се проучат причините за оплакванията на студентите и да се намерят решенията, така че младите да са доволни от храненето си в университета. Проблемът с качеството на храненето в студентските столове обаче не е само на Софийския университет, а и на университетски столове в страната.<br /> <br /> <br />