Студентските кюфтета и пържоли са се свили наполовина. Подобни оплаквания имали студентите в Софийския университет.
Порциите в студентските столове били доста по-леки от обявения грамаж в менюто. Храната не била вкусна и качествена и не отговаряла на стандартите за качество на здравното министерство.
За това разказа зам.-ректорката по информационни дейности, академичен състав и администрация на висшето училище проф. Албена Воденичарова. Затова подобряването на качеството на храната в столовете, както и цялото социално-битово обслужване е една от приоритетните цели по проекта „Ключ към качеството“, който ще се изпълнява от Софийския университет, пише "Монитор".<br />
<br />
Той е на стойност над 497 хил. лв. и се финансира от Европейския социален фонд по ОП „Развитие на човешките ресурси“.<br />
Целта на проекта е да подобри дейностите във вуза във всяка една област. Воденичарова обясни, че предстои да се проучат причините за оплакванията на студентите и да се намерят решенията, така че младите да са доволни от храненето си в университета. Проблемът с качеството на храненето в студентските столове обаче не е само на Софийския университет, а и на университетски столове в страната.<br />
<br />
<br />
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
OЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Анализи и коментари
Ще повръщат власт: Райчев посочи единствените 3 варианта пред ПП след грозните им думи
28 Май 2023, 09:34
0 Коментара: