Прочутите таксита 9 12 80 изненадващо поискаха 1 милион евро обезщетение от Йорго Пецас заради публикации в затворения вече сайт "Опасните", съобщава "24 часа" в утрешния си брой.
Съветът на директорите на "Такси -С-Експрес" АД заявява във факс, че през август и септември в интернет се появили "откровено клеветническа информация и лъжи" срещу доброто име и репутацията на фирмата. В "Опасните" се твърдеше, че такситата 9 12 80 са собственост на Алексей Петров, спецсъветник на ДАНС и чрез шофьорите той събира компромати за политици и бизнесмени.
Фирмата предвижда претенции към компютърния специалист Йорго Пецас, който бе "осветен" като човека, пълнил сайта. От такситата 91280 твърдят, че след материалите в "Опасните" е настъпил рязък спад на клиенти, напуснали били служители, бил нарушен търговския имидж на компанията".
25-годишният системен администратор вече знае за предявения иск от 1 милион-евро.
"Нереално е, но отказвам да коментирам всичко по случая", заявява пред "24 часа" 25-годишният системен администратор.
На 25 септември уволнихме дисциплинарно Пецас; защото от вторник еднолично отказа да обслужва "Фрог нюз" и спря да идва на работа", съобщи Александър Иванов, който в момента ръководи електронния сайт след жестокото нападение над главния редактор Огнян Стефанов.
"Когато излезе писаното за мен, по никакъв начин не можах да реагирам", каза Петър Манджуков, друга "мишена" на "Опасните". Към кого да се обърнеш за да се защитиш или да потърсиш правата си, след като всичко е анонимно. Написаното е помия, оплискване. А нашата правна система не защитава никого", заяви Петър Манджуков пред "24 часа". /БЛИЦ