Близките на Иван Татарчев се съмняват, че издъхналият навръх Коледа бивш главен прокурор на България е бил отровен. Това твърдят лекари, грижили се за юриста в последните дни от живота му. Той издъхна точно на Бъдни вечер след 10-дневна кома.
Най-мнителна за мистериозната болест на Татарчев, от която той бе повален, била сестра му. Тя на няколко пъти упорствала пред лекарите от Военна болница да бъдат направени проби, за да се установи дали брат й не е отровен, разказват в Клюки.бг.
Роднината на бившия главен обвинител се съмнявала, че родственикът й е заразен смъртоносно, тъй като планирал да направи сензационни разкрития около предстоящите избори през лятото на 2009-та. "Ако проговоря, половината от парламента отива в затвора", обичал да казва юристът.

Той подготвял и мемоари, в които прилагал важни документи.
С Иван Татарчев бяха погребани много тайни не само в прокуратурата, но и в подземния свят. Бившият главен прокурор си бе спечелил прякора Прокурора на мафията заради близкото му приятелство с Иво Карамански, братята Васил и Георги Илиеви, Боян Петракиев-Барона и десетки други знайни и незнайни босове от организираната престъпност.
В последните месеци от живота си Татарчев загуби близка до сърцето си дама - докторката Лили Манова, погребал и котката си Михаела и това окончателно съсипало здравето му. Макар да бил предупреден изрично още през лятото да се откаже от консумацията на алкохол и да намали месото, някогашният обвинител №1 не взимал присърце съветите на докторите. Един живот имам, както си искам, така ще го живея, казал на белите престилки чепатият македонец.
"Преди време той напусна предсрочно "Пирогов" след претърпяна операция. Не можеше да понася да стои в болница и не търсеше услугите на лекарите", казват медиците. /БЛИЦ