За първи път след срещата си с вируса световноизвестният аниматор Теодор Ушев разказа пред Георги Любенов през какво е преминал.

След като се прибрал в България за празниците, се оказало, че е носител на вируса. Според него причина за заразяването е отслабването на имунната му система, а ваксините го спасили да не се стигне до още по-тежко протичане.

В началото на заболяването бил с 39 градуса температура, след което развил двойна бронхопневмония. Ушев прекара 10 дни под грижите на лекарите във ВМА. В знак на благодарност той нарисува очите на своите спасители.

"Не мога да им запомня имената, не мога да им видя лицата, защото те влизат с едни скафандри такива като космонавти и само едни очи се виждат. И аз казах "Ей сега трябва поне очите да им запомня. И един ден седнах и се опитах да нарисувам очите на всичките, защото един ден се надявам като ги видя на улицата, да мога по очите да ги позная. Тези хора са... не може да си представите на какво напрежение са поставени, 12 часа на ден, къртовски труд, при невероятни условия спасяват животи." , разказа Теодор Ушев.