Това не може да бъде направено от нормален човек. Кой би по посегнал на едно невинно детенце? Това коментира бившият директор на отдел "Убийства" в МВР Ботьо Ботев в ефира на bTV по повод убийството и изнасилването на 7-годишната Кристин Стефнанова.

По думите му Мартин сигурно има някакви психични отклонения.

 "Няма как един нормален човек да посегне на дете на такава възраст и то сексуално. Подобни случай не са рядкост в криминалната практика. Ако трябва да направим оценка - при него е имало симптоми за подобни престъпления, а именно опит за изнасилване на младо момиче. Неговите действия и поведения са се отличавали от нормалните за неговата възраст", коментира още той.

По думите на Ботев той е с психопатни отклонения. "Не са малко педофилите в България. Нима от тези хора не може да излезе подобен случай. В Бутунец бе убита 4-годишната Десислава, никога няма да го забравя този случай", каза още той.

В един такъв момент той не осъзнава, това което прави или ако го осъзнава, не ги оценява, каза криминалистът. Попитан какво може да е отключило агресията, Ботев заяви, че не могат да се оправдаят подобни действия.

На въпрос дали е изпуснат от органите на реда, той заяви, че е трудно да се направи оценка и да се вземат мерки за подобни обекти.

Попитан за останките край Негован, Ботев заяви, че да лишиш от живот човек е брутално, нагло и жестоко и не може да коментира случая, защото не е запознат подробно с него.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!