Столичната улица "Граф Игнатиев" отново е в ситуация на ремонт на ремонта, а коментар за нея даде архитект Иво Пантелеев в сутрешния блок на БНТ.

"В конкретния случай моето мнение е, че под натиска и на общественото мнение не беше спазена технологията за втвърдяване на лепилото, с което са налепени плочките. Беше нарушена технологията и сега ще бъдат ремонтирани".

Според него ремонтът на столичната улица "Граф Игнатиев" е компрометиран в резултат на нарушената технология на полагането. Архитектът препоръча да се спази технологията - за 14 дни да бъде оправено, но тогава под натиска на общественото мнение и на локалната общност не бил спазен този срок при поставянето на плочките.

"По време на ремонта хората се надяваха, че нещо може да се случи за добро, но то не се случи така. Такива ситуации се случват", стана ясно от думите му, както и че не е възможно проектантът да бъде водещ.

Архитект Пантелеев решил да се отдръпне от медийното пространство за това, че е видял каквото и да каже, то не може да бъде чуто като някакъв конструктивен анонс. "И позитивните, и критичните мои послания за проекта, те всъщност се превърнаха в един катализатор за нажежаване на атмосферата срещу проекта", подчерта специалистът.

Архитект Пантелеев препоръчва да се дава индикативен минимален срок за изработване на работен проект, защото имало уродливи проявления за срокове. Според него имало друга много голяма тема - участъкът на срещата на столичната улица "Солунска" със Славейков бил положен перфектно.

Той изтъкна, че "Граф Игнатиев" е съсипан от вандализъм само за година и половина. Иначе архитектът се гордее със своя проект, продължава да работи по него, а дефектите, които ги има предизвикат голяма болка за него, и за хората.