Това са ненадминатите кулинарни специалитети на Копривщица РЕЦЕПТИ

Заможните са считали за свой дълг да носят храна на бедните си съграждани

Екип на Института за български език "Проф. Любомир Андрейчин" към БАН работи върху  кулинарна карта на българската етническа територия, в която заснема хора от различни региони как готвят и обясняват рецептите на автентичен диалект, пише "Стандарт".

Тя е едновременно и за езиково, и за кулинарно изкушени българи, като рецептите могат да бъдат открити с кликване върху гърненце на сайта на картата https://ibl.bas.bg/kulinar/index.html. Те са описани на книжовен български език, за да се избегне вероятността да не разберете кой точно е продуктът, който трябва да използвате. Проф. Славка Керемидчиева от екипа на проекта разказва за Копривщица, където е израснала.

Още можете да прочетете на pochivkablitz.bg