От днес тролейбус номер 7 свързва квартал "Гоце Делчев", през "Лозенец", с центъра на София. Първоначално тролейбусите ще се движат по временен маршрут заради изграждането на метростанция на булевард "Васил Левски" и "Патриарх Евтимий" и ще отиват до Сточна гара.

След приключването на строежа ще прави ляв завой от булевард "Васил Левски" и по булевард "Патриарх Евтимий" в посока квартал "Люлин". През лятото за тролей номер 7 е предвидено колите да са на интервали от 15 минути в пикови часове, потвърдиха от Центъра за градска мобилност.

Трасето, което бе изградено за 1,7 милиона лева, е обособено. То минава в локално платно по булевард "Арсеналски", като това позволява тролейбусите да се движат с по-голяма скорост и да не попадат в трафика с леките автомобили. Контактната мрежа е на стойност 1,5 милиона лева.

Тролей номер 7 ще се движи от квартал "Манастирски ливади", през улиците "Костенски водопад", "Петко Ю. Тодоров", "Бяла черква", булевард "Арсеналски", "Фритьоф Нансен", като ще прави десен завой по булевард " Васил Левски" и Сточна гара.

След приключването на строежа метростанцията на булевард "Васил Левски", което се очаква да стане през септември месец, тролеят ще може да прави ляв завой от булевард "Васил Левски" по булевард "Патриарх Евтимий" и ще продължава през 5-те кюшета, площад "Руски паметник" а от там към квартал "Люлин".

На връщане колите ще минават през тунела на НДК, по булевардите "Черни връх", "Арсеналски" и от там към квартал "Гоце Делчев".