Възмутени потребители в социалните мрежи споделят касова бележка от популярно заведение в Банско. На нея за общо 7 артикула клиентите е трябвало да заплатят 246 лева сметка.

Потребителите обръщат внимание най-вече на супата от целина, която е на стойност 39 лева за порция. Някои от тях споделят и цената на зеленчука в хранителните магазини.

Цената за глава целина в най-разпространените онлайн супермаркети варира от 1 до 4 лв. в зависимост от това дали стоката е био или не.

Потребители посочват също, че и останалите цени в сметката са не по-малко шокиращи. Там виждаме също лазаня „Болонезе“, която струва 44 лева за порция. Спагети „Карбонара“ пък струват 39 лева за порция.

"Колко бидона "Нескафе" изпихте, бре?!?", "Тая глава целина е търкаляна от София до Банско на крак", "Един път се живее, бе!", са само част от коментарите, които се появиха под поста. 

При опит на bTV да провери на страницата на ресторанта дали тези цени са реални и за какви грамажи става въпрос, се оказва, че те нямат официален уебсайт, нито пък във Фейсбук са обявили цени на артикулите си. За сметка на това профилът е отбелязан на още една касова бележка, на която две порции телешка супа струват общо 60 лв.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук