Нестандартна обява взриви интернет, пише BulNews. Продава се част от остров в река Дунав край Видин. 

Имотът се намира на метри от главния път за областния град, а най-близкото населено място е село Жеглица, което е на 10 км.

Островът е необитаем, но на него има и други частни имоти. Намира се близо до брега, но все пак до него не може да се стигне по друг начин, освен по вода. 

Парцелът, който е обявен за продажба, е с площ 5 000 кв. метра. Той се търгува на цена от 2 евро на квадрат, или общо 10 000 евро. Според обявата мястото е подходящо зa oтдиx, pибoлoв и къмпинг.

На острова няма абсолютно никакви признаци за цивилизация. Растителността е доста бурна и е труднопроходимо. Има и представители на животинския свят– чакали, диви прасета и други, разказва Матей Матеев, който също е собственик на парцел на острова. 

На безименния остров край Видин Матей и бъдещият му съсед не могат да построят нищо, защото той е в „Натура 2000“ и има забрана за строителство. Той е със статут на земеделска земя и в миналото там е имало зеленчукови градини.

Oбщo в Бългapия имa 117 ocтpoвa c плoщ нaд 1.5 дeĸapa: 80 peчни, 30 мopcĸи и 7 eзepни. Това прави идеята за собствен остров, пък макар и не цял, особено екзотична. Мераклиите обаче трябва да знаят, че не могат нито да живеят там, нито да развиват бизнес.

Към момента не се позволява дори изграждането на бунгало. Матей и евентуалният му комшия обаче могат да се надяват на промени в закона. Дотогава те ще плащат данък като за земеделска земя заради уникалното удоволствие да имат възможността да посрещат първите слънчеви лъчи от водите на Дунав.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук