Аз не съм политик и не искам да коментирам дали има някакво напрежение в сектор "Земеделие". Аз съм чиновник и уважавам институциите. Министърът ми поиска оставката и аз си я подадох. Мотивът беше ниско обществено доверие във фонда. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ Румен Порожанов, изпълнителен директор в оставка на ДФ "Земеделие". 

Винаги сме имали стремеж и сме работили усилено средствата да бъдат предоставени на време. Това е една къртовска работа. В сектора има много проблеми. Пред мен не е конкретизирано за оплаквания от бенефициенти. Не мога да приема за верни и информациите, че ДФ "Земеделие" е допускал самоволие. ДАНС проверяваше определени сигнали, появили се в публичното пространство. Ние предоставихме всичката документация. Не мога да коментирам дали проверката е приключила и какви са резултатите, разкри Порожанов. 

Винаги е имало интереси към ДФ "Земеделие", включително и икономически. Ще се въздържа от коментар дали министърът се е повлиял от нечии интереси. Ние имаме десетки  и стотици отказани плащания, които са разпределени до определените органи за разследване. Пак повтарям, че има много интереси. Оставката ми е нормално нещо, когато има промяна в министерството. Поискана ми е и аз съм я дал, повтори той.