Видео, на което се вижда как полицаи пребиват задържан в Казанлък, скандализира социалните мрежи. Припомняме, че по-рано през деня стана ясно, че задържането на 25-годишния мъж е след гонка и стрелба от страна на полицията. 

Мъжът е криминално проявен, а тестовете показват, че е шофирал след употреба на наркотици.

От областната дирекция на МВР-Стара Загора определят действията на служителите си като неприемливи.

"Със заповед на директора на ОДМВР-Стара Загора е образувано дисциплинарно производство за тежко нарушение на служебната дисциплина и същите докато трае това ще бъдат отстранени от длъжност", каза главен инспектор Христо Петров от РУ - Казанлък.

Оказва се, за да се стигне до конкретното задържане, полицаите преследват автомобила на мъжа близо половин час.

"Започва рисково каране в градската част на града. Впоследствие излиза извън града по околовръстния път в насрещното движение. Предприема много рисково каране с много пъти с възможности за ПТП", коментира Петров.

За да спрат автомобила на мъжа полицаите стрелят с пистолетите си по гумите на автомобила. 20 минути след като гонката започва, автомобилът вече е извън движение, но преследването не приключва. 25-годишният започва да тича. Това е моментът, в който полицаите нанасят ударите. 

Проявата на насилие над задържания, видно от кадрите които разпространи PressTV, поляризира общественото мнение. Част от коментарите осъждаха действията на служителите на реда, предвид побоя над младежа, други ги подкрепяха, заради същността на криминалното деяние, представляващо опасност и за живота на гражданите.

В полемиката се включват и родители. В популярната казанлъшка група "Мамите на Казанлък" защитата повежда Дарина Йовчева, която провокира родителите да изразят подкрепата си за полицаите от профилните си снимки.

Публикуваме без редакторска намеса:

„Здравейте мами, обръщам се към вас понеже сме голяма сила! Та въпросът е такъв: Ще позволим ли полицаи които имат семейства и деца да останат без работа заради един криминално проявен, неправоспособен водач, дрогиран с няколко вида упойващи вещества, неподчиняващ се на стоп сигнал индивид?

Той е застрашил живота и здравето на всеки в този град! Застрашил е семействата ни и децата ни! Ако беше ударил или по-лошо убил някой, всеки щеше да каже къде е полицията!

А сега когато полицията реагира и спря въпросния нарушител всеки напада полицаите!Нека всеки който е на моето мнение да напише на профилната си снимка „АЗ ПОДКРЕПЯМ ПОЛИЦАИТЕ“.