Турски ТИР едва не убил на място двама души в катастрофа на международния път Е-79 между Монтана и Враца, предаде ВulNews.

Камионът е пътувал към София, когато тръгнал да заобикаля дупка недалеч от село Бели Извор и влязъл в насрещното. В обратната посока пътувал пловдивски бус „Мерцедес“, в който имало двама мъже.


За да избегне челния сблъсък, шофьорът на микробуса се забил в мантинелата, но въпреки това камионът се ударил в лявата му част, като счупил предното стъкло и нагънал ламарините по цялата дължина на возилото.

За щастие ранени при инцидента няма, но бусът е със сериозни материални щети. Мъжете в него пътували към язовир „Огоста“ край Монтана и сега се ядосваха за провалената почивка.


Турският шофьор продължил пътя си и спрял на отбивка чак преди Враца. Проверка с дрегер показа, че нито един от участниците в катастрофата не е употребил алкохол.

Скоро на същото място стана друга катастрофа с ТИР и микробус, като причината и тогава беше дупката в платното в посока Враца. Пътуващите по Е-79 да преминават с повишено внимание през този участък, тъй като трафикът по международния път е затруднен.