За страшни гледки, наркотици и голи хора на поляна в Родопите съобщи възмутен пловдивчанин, цитиран от Plovdiv24.bg.

Публикуваме разказа му без редакторска намеса:

"Здравейте! Аз съм от Пловдив. Имам частен имот в село Осиково, община Девин, местност "Големи поляни", 8 декара. Имам и видеонаблюдение, одобрено от МВР преди 3 години. В момента в тази местност се извършва наркосборище, нерегламентирано, без охрана на частна фирма, голотата е 70 процента, всички са под наркоза.

Официално това събитие не е обявено никъде. Агресивни са, когато искате да ги снимате. След 21,00 часа до сутринта всичко смърди на марихуана. Всички хора тук, които имат декари и на чиито места са разположени палатки, не могат да си влязат в имотите.

Тези младежи са тук от 18 юли и ще са до 1 септември. Започнаха с десетина палатки, сега са на поляната около 50, а в гората колко са - не мога да кажа. Собствениците нито са питани, нито нищо. Подаден е сигнал в полицията, дежурният в Девин каза, че ще се сезират, но аз все още нямам отговор какво се случва.

Миналата седмица представители на полицията заедно директора на горското и представител на пожарната се качиха там - за тях няма битов скандал, няма побой, няма наръган, тоест няма престъпление или проблем.

Имам на видео как влизат и крадат в частен терен - прескачат оградата и влизат. Но кражбите не са над хиляда лева и нищо не може да се направи. Като се тръгне за Осиково, преди Михалково по главния път има около сто коли, това са техните. Карат ги и с бусове, а после 3 км черен път с раници. Кметът и секретарят си мълчат и не си вдигат телефоните. Това е свърталище, а не събор".

Пред Plovdiv24.bg кметът на Осиково Велин Палигоров заяви, че във фестивала няма нищо незаконно. 

"Това е фестивал на Rainbow. Няма нищо незаконно. Ако има такова нещо, се подават сигнали в полицията. Вчера идваха тук полицаи, пожарникари и инструктираха хората. Аз също съм ги инструктирал. Отпадъците си ги събират сами, никой не нарушава обществения ред.

Има един господин с каравана и бунгало там и са го оградили. Младежите са предупредени да не влизат вътре, защото е частна собственост, човекът има камери, но постоянно идват нови и някои не знаят. Навсякъде има табели, че там не трябва да се влиза.

Много са възпитани, от цял свят има хора, всичко си купуват с пари, тихи и кротки хора. Те са на палатки в гората. Все едно аз да отида на море и да питам кмета на Равда дали ще ме пусне на плаж. Това е държавна собственост и всеки е свободен.

В техния лагер алкохол няма никъде, за наркотици не знам. Ходят голи, но не всички, а само определени хора. Те и на морето ходят голи, цели плажове има. Никой в селото не се е оплакал досега. Който нарушава закона, да бъде глобен. Досега щях да им направя 20 акта, ако хвърляха безразборно отпадъци".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук