Попълнете търсена ключова дума или фраза

Валери Симеонов със стряскащи разкрития пред БЛИЦ за bTV, Хекимян и Петков по случая "Божков"!

https://blitz.bg/obshtestvo/valeri-simeonov-ss-stryaskashchi-razkritiya-pred-blits-za-btv-khekimyan-i-petkov-po-sluchaya-bozhkov_news726337.html Blitz.bg

Петър Келнер щешe да скочи от Карловия мост, ако знаеше какво купува, категоричен е зам.-председателят на Народното събрание

София, България 12 Февр. 2020, 10:56 39575 прочита 45 коментара
Вчерашната престрелка по оста Валери Симеонов - bTV продължава да е обект на разгорещена дискусия. Зам.-председателят на Народното събрание обвини телевизия в манипулация, а в отговор Венелин Петков се закани, че ще се видят в съда. БЛИЦ потърси гледната точка на г-н Симеонов. Ето какво каза той пред управителя на медията Ивайло Крачунов.
"Стоя зад думите си срещу bTV. Нямам абсолютно никакви притеснения от думите на Венелин Петков, че ще се видим в съда. Самият аз съм завел дела срещу bTV. Четири от делата са срещу новинарския блок, а отделно има и срещу Антон Хекимян и "Шоуто на Слави".Делата са за обиди и клевети и уронване на личното достойнство, а по едно от тях на първа инстанция съм ги осъдил на 15 000 лева. Очаквам на втора инстанция сумата да бъде увеличена, тъй като претенцията ми е по-голяма", заяви пред БЛИЦ Валери Симеонов.

Бившият вицепремиер е категоричен: "bTV е една от най-манипулативните телевизии в публичното пространство. Това е телевизия, за която човешкото достойнство и личност нямат практически никакво значение. Лично аз съм бил оклеветяван многократно".

Попитахме Валери Симеонов и по актуалната тема за поведението на въпросната медия по казуса с Васил Божков, който задочно е привлечен към наказателна отговорност по 7 обвинения от Наказателния кодекс.

"В bTV е отишъл Цветомир Найденов и им е дал материали по този случай. Те не са дали гласност на твърденията му цели 45 дни. С каква наглост сега твърдят, че са искали потвърждение на думите му? Защо още тогава не са потърсили Божков, за да чуят и неговата позиция?

Защо не са дали думата на самите братя Найденови? Защо не са потърсили мнението на техния баща, който е на легло?

Защо много по-късно направиха серия интервюта с Васил Божков и му предоставиха ефира си? Откъде-накъде му дадоха думата толкова много време след разкритията на Цветомир Найденов?


Това са все въпроси, за които нямат никакъв отговор!

Трябвало е не само да потърсят всички гледни точки, но и да уведомят прокуратурата. Това е изискването на всеки български гражданин, който получи данни за извършено престъпление", посочи Валери Симеонов пред БЛИЦ.

Заместник-председателят на Народното събрание засегна и темата за "безпристрастността" на bTV.

"bTV е с големи претенции за телевизия, която казва истината и за достоверна медия. Защо при това положение голяма част от новините и емисиите й започват с "говори се...", "казват, че...", "носят се слухове за...". Изобилстват от непотвърдена информация.

Това е ретроградна телевизия, която няма място в един съвременен комуникационен свят. Там няма сблъсък на мнения. Там този, който е оклеветен, не му се дава думата.

Ако Петър Келнер знаеше какво купува, съм сигурен, че щешe да се хвърли от Карловия мост в Прага", заключи цветисто Симеонов пред БЛИЦ.

Ивайло КРАЧУНОВ

45 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам