Ванга е предрекла победата на Барак Обама в президентските избори още през далечната 1992 година, твърдят пред "Уикенд" изследователи на живота и делото й. По онова време петричката врачка заявила, че "един ден в Америка ще почернее бяла къща, а чернокожите зад океана ще станат бели хора".
До преди 2 години никой неможел да отгатне какво точно е искала да каже пророчицата. С кандидатурата на Обама за държавен глава на САЩ ситуацията обаче се прояснила.
Очевидно е вече, че под "бяла къща" Ванга е имала предвид Белия дом. Това за пореден път доказва невероятните умения на ясновидката, твърди журналистът Светнльо Дукадинов, който подготвя книга за пророчеството.
Подобна прогноза - че чернокож ще стане президент в САЩ, направиха през 2005 г. и сценаристите на култовия медицински сериал "Доктор Хаус", припомня изданието. В един от  старите епизоди на тв поредицата главният герой каза: "Ще дойде време, когато Америка ще има негър за президент. В бъдеще може би ще имаме и гей начело на държавата. А защо не и черен хомосексуалист в Белия дом?". /БЛИЦ