Посолството ни в Русия е изцяло ангажирано с осигуряване на възможност за бързо извършване на необходимите процедури и изпращане на тленните останки на Лорина Камбурова до България, съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Както БЛИЦ съобщи
, младата актриса почина в четвъртък в Москва. Последните дни тя е била настанена в болница с усложнения покрай К-19. Приета е с тежка вирусна пневмония, но лекарите не са успели да я спасят.  

Дипломатите ни в Москва, които неотлъчно се интересуваха и правеха всичко възможно да облекчат съдбата на актрисата Лорина Камбурова през последния месец, са в постоянен контакт с роднините.

Посолството ни в Русия продължава да оказва необходимото съдействие. То е изцяло ангажирано с осигуряване на възможност за бързо извършване на необходимите процедури и изпращане на тленните останки на Лорина Камбурова до България на опечалените роднини.

Министерството на външните работи на Република България изказва своите най-искрени съболезнования на семейството и близките на Лорина Камбурова!

Дълбок поклон пред паметта й и нейния талант!